Hjem » Genbrugspladser

Oversigt over genbrugspladser og genbrugsstationer i Danmark

Vi har samlet åbningstider, adresser, oplysninger og meget andet på alle genbrugspladser og genbrugsstationer i Danmark. Benyt nedenstående søgefelt eller listen herunder for at finde din nærmeste genbrugsstation.

Planlæg din tur

For at gøre din tur på genbrugsstationen nemmere, kan du planlægge dit besøg hjemmefra.

Det gør det lettere at aflevere affaldet i de rigtige containere på genbrugsstationen, når affaldet er sorteret i forvejen.

Guide til sortering

Det skal være nemt for dig at sortere og bortskaffe affald, så det kan genanvendes til nye produkter i stedet for at gå til forbrænding.

Du skal sortere din husstands dagrenovation i mindst 8 forskellige affaldstyper.

Hvad er en genbrugsplads, og hvordan bruger jeg den?

I Danmark har vi mange genbrugspladser og genbrugsstationer. Hvad er en genbrugsplads? Hvordan bruger man en genbrugsplads? Det kan du læse mere om her. Vi skal sortere affald i Danmark, fordi det gør en forskel for miljøet. Er der regler for hvordan vi skal sortere affald på genbrugspladser? Ja, det er der. Læs mere her om de regler, der gælder for affaldssortering på genbrugspladserne.

Hvad er forskellen på en genbrugsplads og en genbrugsstation?

En genbrugsplads er et sted, hvor du kan aflevere dit affald til sortering og genanvendelse. En genbrugsstation er et mindre anlæg, hvor du kan aflevere dit genanvendelige affald til sortering og genanvendelse.

I Danmark har vi mange genbrugspladser og genbrugsstationer. Genbrugspladserne ligger som regel i udkanten af byerne, mens genbrugsstationerne som regel ligger i bymidter eller i nærheden af boligområder.

Hvordan bruger jeg en genbrugsplads?

Du kan selv bringe dit affald til en genbrugsplads, eller du kan bruge et affaldshåndteringsfirma til at bringe dit affald dertil for dig.

Når du bringer dit affald til en genbrugsplads, skal du sortere det i de rigtige beholdere. Der er normalt otte forskellige typer beholdere på genbrugspladserne:

  1. Madaffald
  2. Papir
  3. Pap
  4. Glas
  5. Plast
  6. Metal
  7. Restaffald
  8. Farligt affald

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du sorterer dit affald, her.

Hvorfor skal vi sortere affald i Danmark?

Det er vigtigt at sortere affald, fordi det reducerer mængden af affald, der går på lossepladsen, og fordi det er med til at beskytte miljøet.

Når vi sorterer vores affald, sender vi mindre affald på lossepladserne. Det skyldes, at genanvendelige materialer kan genanvendes og bruges igen.

At sortere vores affald er også med til at reducere udledningen af drivhusgasser. Det skyldes, at når vi genbruger materialer, bruger vi mindre energi til at fremstille nye produkter fra bunden.

Er der regler om hvordan vi skal sortere affald på genbrugspladserne?

Ja, det er der. Den danske regering har opstillet regler for, hvordan vi skal sortere vores affald. Du kan finde mere information om reglerne her.

Kort sagt yder genbrugspladserne i Danmark en vigtig service for at hjælpe os med at beskytte miljøet. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der går på lossepladsen, og være med til at reducere udledningen af drivhusgasser. Der er regler for, hvordan vi skal sortere vores affald, så sørg for at sætte dig ind i dem, inden du besøger en genbrugsplads.

Genbrug og affaldssortering er godt for miljøet, så lad os alle gøre vores del for at holde Danmark rent!

Genbrug er godt for miljøet, fordi det reducerer mængden af affald, der går til deponering. Når vi genbruger materialer, bruger vi mindre energi til at fremstille nye produkter fra bunden. Sortering af vores affald er også med til at reducere udledningen af drivhusgasser.