Hjem » Genbrugspladser » Faaborg

Faaborg genbrugsplads og genbrugsstation

Alle informationer samlet omkring Faaborg genbrugsplads og genbrugsstation.

Oplysninger om Faaborg genbrugsplads / genbrugsstation

Faaborg genbrugsplads åbningstider

Mandag – fredag kl. 7.00 – 17.00
Lørdag kl. 9.00 – 17.00
Søn- og helligdage kl. 9.00 – 17.00

Lukkedage
 • 24. december
 • 25. december
 • 31. december
 • 1. januar
Faaborg genbrugsplads adresse
Mørkebjergvej 12, 5600 Faaborg
Kontakt information
Telefon nummer:

72 53 02 68

Genbrugsplads og genbrugsstation i Faaborg med åbningstider og adresse

Åbningstider, adresse og information om Faaborg genbrugsplads og genbrugsstation

Her finder du åbningstider, adresse og oplysninger omkring Faaborg genbrugsstation og genbrugsplads.

Find vej til Faaborg genbrugsstation på Google Maps

Planlæg din tur

For at gøre din tur på genbrugsstationen nemmere, kan du planlægge dit besøg hjemmefra.

Det gør det lettere at aflevere affaldet i de rigtige containere på genbrugsstationen, når affaldet er sorteret i forvejen.

Guide til sortering

Det skal være nemt for dig at sortere og bortskaffe affald, så det kan genanvendes til nye produkter i stedet for at gå til forbrænding.

Du skal sortere din husstands dagrenovation i mindst 8 forskellige affaldstyper.

Guide til Faaborg genbrugsstation: Hvordan og hvorfor man genbruger korrekt

Det er let at glemme, at hver gang vi smider noget “væk”, forsvinder det ikke bare. Faktisk ender størstedelen af det, vi smider ud, på en losseplads, hvor det vil ligge i årevis, hvis ikke årtier eller århundreder. Det er ikke kun dårligt for miljøet – lossepladser er den tredjestørste kilde til metanemissioner i USA – men det er også spild af ressourcer. Så meget af det, vi smider væk, kunne genbruges og genanvendes!

Det er derfor, at genbrug er så vigtigt. Det er en af de enkleste ting, vi kan gøre for at mindske vores indvirkning på planeten. Men genbrug er ikke altid så ligetil, som det ser ud. Hvad kan genbruges? Hvordan skal det genanvendes? Hvor går det egentlig hen? Vi er her for at besvare disse spørgsmål og meget mere. Læs videre for at lære alt, hvad du har brug for at vide om korrekt genbrug.

Genbrugsprocessen

Det første skridt i genanvendelse er at indsamle materialer, der kan genanvendes. Dette sker normalt gennem kommunale afhentningsprogrammer, selv om nogle samfund har drop-off-centre, hvor beboerne kan aflevere genanvendelige materialer. Når genanvendelige materialer er indsamlet, bringes de til et sorteringsanlæg, hvor de adskilles efter type og sammensætning. metaller udtrækkes fra plast, glas sorteres fra papir osv. De sorterede materialer bliver derefter renset og solgt til producenter, som bruger dem til at skabe nye produkter.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle materialer kan genanvendes i det uendelige – der er en grænse for, hvor mange gange et bestemt materiale kan genanvendes, før det bliver for nedbrudt til at være brugbart. Glas og aluminium kan genbruges stort set ubegrænset, men plast kan kun genbruges 2-3 gange, før det bliver til affald. Derfor er det så vigtigt at genanvende korrekt!

Sådan kan du hjælpe

Den bedste måde at hjælpe med genbrugsprocessen på er ganske enkelt at genbruge så meget som muligt. Men der er et par andre ting, du kan gøre for at sikre, at dine genanvendelige materialer rent faktisk bliver genanvendt

 • Skyl madbeholdere ud: Det hjælper med at holde kontamineringsniveauet nede på sorteringsanlæggene
 • Fjern hætter og låg: De fleste genbrugsanlæg kan ikke behandle disse genstande, så de skal fjernes, før de genbruges
 • Tjek de lokale bestemmelser: Nogle kommuner har forskellige regler for, hvad der kan og ikke kan genbruges, så det er altid godt at tjekke, før du smider noget i skraldespanden.

Ved at følge disse enkle råd kan du være med til at gøre genbrugsprocessen mere effektiv og virkningsfuld!

Besøg Faaborg genbrugsstation

Genbrug er en af de nemmeste ting, vi kan gøre for at reducere vores indvirkning på planeten – men det er ikke altid så enkelt, som det ser ud. Med denne vejledning skulle du nu have en bedre forståelse for, hvordan genbrug fungerer, og hvordan du kan hjælpe med at sikre, at dine genanvendelige materialer rent faktisk bliver genbrugt. Så hvad venter du på? Begynd at smide de flasker og dåser i skraldespanden!

Du skal sortere din husstands dagrenovation i mindst otte forskellige affaldstyper:

 1. Madaffald
 2. Papir
 3. Pap
 4. Glas
 5. Plast
 6. Metal
 7. Restaffald
 8. Farligt affald

Brug Klare Sække på Genbrugspladsen i Faaborg

Husk at Aflever dit affald i klare sække på din genbrugsplads! På alle genbrugspladser skal du aflevere affald i klare sække, for at personalet på genbrugsstationen​ kan se at affaldet kommer i den rigtige container. Det er derfor af stor vigtighed, at du husker dette.

Ovenfor finder du Faaborgåbningstider og kontaktinformation

Vi håber, at du har fundet informationerne brugbare og ønsker dig en go' dag.