Hvad kan man købe af genbrugsting til hamstere?

4 okt, 2022

Det er utroligt hvor meget affald der bliver produceret, og det er en stor udfordring at få bugt med al det affald. En del af løsningen på dette problem kan være genbrug. Genbrug handler om at bruge ting igen, og på den måde blive klar til at tage imod nye ting. En del af genbrugsbølgen handler også om at lave nye produkter af gamle ting. Dette gøres for eksempel ved at lave nye møbler ud af gamle træer eller ved at lave nyt tøj ud af rester fra produktionen. Der er altså rigtig mange muligheder for, hvad man kan bruge genbrugsting til. Men hvad kan man købe af genbrugsting til hamstere?

Bur til hamster

Hamstere har brug for et bur, hvor de kan boltre sig, løbe rundt og bruger deres energi. Du kan købe et helt færdigt bur i en dyrehandel eller finde mere info på hamstere.dk. Men du kan også vælge at bygge dit eget bur ud af genbrugsmaterialer. Dette kan for eksempel være gamle reoler, plader af træ eller plastik eller andet, der kan fungere som bure. Du skal dog være opmærksom på, at hamstre ikke bør have for meget plastik i deres bur, da dette kan være skadeligt for dem – uanset om det er et dværghamster eller et guldhamster.

Legemateriale til hamster

Hamstere elsker at lege, og der er rigtig mange forskellige legeting, du kan give dem. Du kan for eksempel give dem gammelt dyrelegetøj som hunde- eller kattedyr. De fleste hamstere er dog især glade for bolde, så her er det en god idé at have et par stykker i deres bur. Du kan også bruge andet som bolde såsom tennisbolde eller softballbolde. Du skal dog være opmærksom på at hamstere godt kan finde på at gnave i boldene, så her skal du sikre dig, at boldene ikke er lavet af noget farligt materiale.

Foderskåle og vanddispensere

De fleste dyr er glade for at spise, og hamstere er ingen undtagelse. Du kan købe specialfremstillede foderskåle i en dyrehandel, men den kan godt være lidt dyr, så her kan det være en god idé at bruge en gammel skål. Dette kan være en hvilken som helst skål, men det skal bare være lavet af et ikke skadeligt materiale og være i en størrelse, der passer til hamsteren. Hamstere har også brug for vand og dette kan du også købe i en dyrehandel. Her kan du dog også vælge at bruge en gammel vandflaske med en lille drikkedispenser i bunden. Du skal blot sikre dig, at den ikke er lavet af noget giftigt.