Derfor er genbrug vigtigt for miljøet

2 dec, 2021

Der er ikke nogen tvivl om, at vi lever i en tid, hvor det er vigtigere end nogensinde før, at vi tænker over miljøet og hvor meget vi belaster det. Det kan vi gøre på flere forskellige måder, som at fokusere på at bruge og øge produktionen af bæredygtig energi, at skære ned på hvor meget kød vi spiser, at rydde havet og omgivelserne op fra plastik og andet skrald, og på mange andre måder.

En af de ting vi kan gøre, som kan have en meget positiv effekt på miljøet er, at genbruge meget mere end vi gør. For ikke så mange år siden var vi ekstremt dårlige til at genbruge alt det vi smider ud, men over de senere år er vi som mennesker blevet langt bedre til at fokusere på at genbruge så meget som muligt.

Digitaliseringen, internettet og apps har også været med til at hjælpe til i forhold til at vi kan genbruge mere. Det er nemlig gennem apps eller internettet blevet ekstremt meget nemmere at købe brugt og at sælge sine egne brugte ejendele videre. Her er der bl.a. hjemmesider som Facebook Marketplace og den blå avis, hvor der dagligt sælges og hentes brugte ting i store mængder. Der er også kommet mange apps på app-markedet, som f.eks. hundeskove.dk appen, som har samlet alle hundeskove i Danmark i en enkelt app, så det er nemt at finde og udforske alle de fantastiske hundeskove der er i Danmark.

Så hvorfor er det godt for miljøet at købe genbrug? Der er flere forskellige grunde til, at genbrug er godt for miljøet. Først og fremmest er der den årsag, at hvis du køber brugt, så er du med til at reducere efterspørgslen og produktionen af nye produkter og dermed udledningen af co2 og andre miljøbelastende stoffer.

Derudover, så kan du også finde emballage og tøj i butikker som er produceret af genbrugsmaterialer. Ved at købe produkter, som er lavet af genbrugsmaterialer er du med til at fjerne plastik og andre materialer fra verdenens have og strande, da disse produkter vil være lavet på materialer, som er samlet op fra f.eks. havet. Udover bare at købe genbrug kan du dog også gøre meget andet, hvis du gerne vil være så god ved miljøet som muligt. Du kan tænke over hvor meget kød du spiser, hvor meget strøm du bruger og meget mere.