Et bidrag fra den finansielle verden

10 jul, 2023

Vores seneste bidrag kommer fra tjenesten GoLoan, som til dagligt hjælper deres brugere med at finde de billigste samlelån og forbrugslån på nettet. GoLoan har kontaktet os, da de ønsker at støtte op om genbrug og helt generelt om bæredygtighed, hvilket ikke ligger til højrebenet, når man beskæftiger sig med finansiel online lån og finansiel rådgivning.

Kort introduktion af GoLoan

GoLoan er som nævnt en tjeneste, hvor du som bruger kan sammenligne lån online. På deres hjemmeside, Goloan.dk, kan du ansøge om forbrugslån op til 300.000 kr. og samlelån op til 500.000 kr. 

Processen tager få minutter, som primært gå ud på, at du som låneansøger, skal indtaste dine oplysninger, som GoLoan distribuerer rundt til deres bankpartnere. 

Disse bankpartnere melder efterfølgende tilbage til GoLoan, om de kan tilbyde brugeren et lån, og evt. hvilket beløb og hvilken låneperiode de kan tilbyde ansøgeren.

Herefter kan ansøgeren så frit vælge imellem de lånetilbud de har modtaget uden at det koster ansøgeren én eneste krone.

GoLoan modtager derefter en kommission fra den bank, som valgte at udbetale lånet, men aftalen mellem GoLoan og bankerne er, at det ikke må påvirke låneansøgerens pris på lånet, at GoLoan modtager kommission, da hele ideen med at finde det billigste lånetilbud ellers ville blive udvandet.

GoLoan er et 100% danskejet firma, som slog dørene (til hjemmesiden) op i 2018 fra kontoret i København.

Hvad gør GoLoan selv for at fremme genbrug?

Vi har talt med GoLoan, som fortæller, at det er svært at de har svært ved at gøre ekstra meget for genbrug, når man tilbyder sammenligning af lån online, da de egentligt ikke bruger synderligt mange fysiske genstande. De fortæller for sjov, at de kan genbruge folks ansøgninger, når de får en ny bankpartner på platformen, men det er jo begrænset, hvad det sparer miljøet og klimaet for af nedbragt Co2, holdt op imod, at folk indsendte en ny ansøgning.

Computere, kontorborde og stole bliver pænt vedligeholdt og ikke udskiftet, bare fordi der er kommet en flot ny model, så på den måde er tankegangen om genbrug en del af GoLoan. De sorterer også affald og har generelt fokus på ikke unødvendigt at bruge papir, hvis noterne kan opsamles på computeren.

De manglende muligheder for at støtte op om genbrug og genanvendelse er også årsagen til at GoLoan kontaktede os, da man som virksomhed inden for online lån ikke har de store muligheder for at gøre en forskel på området, ud over at bidrage til organisationer, der bakker op om den gode sag.

Som GoLoan selv nævner, så havde det været nemmere at gøre en forskel i forhold til genbrug, hvis de havde arbejdet i en branche, hvor der var meget spild eller affald. Det kunne fx være inden for dagligvarer eller i byggebranchen, og derfor var et bidrag til Mere Genbrug et oplagt valg, for at der kunne skabes mere fokus på området hele generelt.

GoLoan fortæller yderligere at de længe har set på Mere Genbrugs arbejde og derfor til sidst valgte at støtte op om virksomheden, da de mente at vores arbejde var vigtigt, og de, ud fra deres begrænsede viden, også mente, at dét arbejde vi foretager os hver dag, gør en stor forskel for miljøet, naturen og klimaet.

GoLoans fremtidsplaner for genbrug

Der hvor GoLoan faktisk ser sig selv gøre en forskel er at de kan benytte brugt IT-udstyr. Som de selv nævner, så er det begrænset, hvad man som finansiel virksomhed har behov for af computerkraft, når man blot skal tilbyde brugerne at sammenligne lån online.

Deres servere ligger i skyen, men de bærbare computere og skærme, som benyttes, behøver ikke være det nyeste nye. De fleste ansatte skal blot kunne bruge Office-pakken, have et webcam der er godt nok til Teams, Chrome og et batteri, der kan holde et par timer. De eneste, som egentligt har behov for yderligere kraft er designerne, som skal kunne trække lidt tungere programmer.

Ud over genbrugsaspektet så er der også god finansiel rationale i at genbruge. “Både som startup, men også som finansiel virksomhed, der hjælper brugere med at træffe rationelle økonomiske beslutninger, så har vi helt automatisk fokus på også at optimere vores egen økonomi…”, udtaler GoLoan, “…og så er det jo heldigt at begge dele kan gå hånd i hånd. Vi ligger desuden få hundrede meter fra GreenMind (tidligere Bluecity), hvor man kan købe brugt elektronik, så det er jo svært at finde nogle gode argumenter for ikke også at tage fat på den del, næste gang en computer eller skærm står af.” fortsætter de.