Drop den materielle julegave og giv dine medarbejdere en teambuildingoplevelse 

6 dec, 2023

Med et øget fokus på bæredygtighed både privat og i mange virksomheder, kan det virke hult at gå ud og købe materielle julegaver. Især den slags firmajulegaver, hvor alle får det samme, og mange ikke får brugt gaven til noget. Her kan det være en langt bedre idé at give medarbejderne en oplevelse som gave. Og giver I jer i kast med teambuildingøvelser, vil det ikke kun blive en sjov oplevelse. Det vil også hjælpe relationerne og sammenholdet på arbejdspladsen oveni hatten.

Gør julen ekstra speciel med en teambuildingoplevelse

Går du og planlægger et firmaarrangement inden jul – det kunne for eksempel være en julefrokost – er det oplagt at kombinere den med en teambuildingoplevelse. I kulden er det naturligvis mest oplagt med indendørs aktiviteter, men også her finder du et stort udvalg af sjove aktiviteter. Det kan for eksempel være escape room, curling eller måske en segway teambuildingøvelse. Alle aktiviteterne kan fint passes ind mellem arbejdsdagens afslutning og julefrokostens begyndelse. Og så er der helt sikkert noget sjovt at snakke om hele aftenen.

Vælg aktiviteter som dine medarbejdere synes om

Når du vælger at give en teambuildingoplevelse som gave, er det naturligvis vigtigt at vælge aktiviteter, som dine medarbejdere vil synes om. Og måske det ikke er alle, der skal lave det samme. Måske er der nogle, der elsker at være aktive og vil nyde en sjov aktivitet som for eksempel klatring eller paintball. Andre kan til gengæld være mere til kreative aktiviteter såsom madlavningskurser eller maleworkshops. Ved at vælge aktiviteter, som dine medarbejdere synes om, vil du sikre, at de får en positiv oplevelse og føler sig værdsat af dig som leder. Det er en win-win.

Styrk relationer og sammenhold

En teambuildingoplevelse kan være en fantastisk måde at styrke relationerne og sammenholdet mellem dine medarbejdere. Når de deltager i en fælles aktivitet, får de mulighed for at lære hinanden bedre at kende og opbygge tillid og respekt. Det kan også være en god lejlighed til at bryde isen og skabe nye venskaber på tværs af afdelinger og hierarkier. Ved at investere i teambuilding viser du, at du værdsætter samarbejde og ønsker at skabe et positivt arbejdsmiljø. Vil du vide endnu mere om, hvad du kan gøre for at skabe trivsel og arbejdslyst i din virksomhed, kan du læse Krifas forskning på emnet.

Så hvorfor ikke droppe de traditionelle materielle julegaver i år og i stedet give dine medarbejdere en teambuildingoplevelse, de vil huske? Det vil ikke kun gøre julen ekstra speciel, men det vil også styrke relationerne og sammenholdet på arbejdspladsen. Skal det være let, kan det gøre som en del af firmajulefrokosten, som alligevel skal planlægges.